

BOARD MEETING AGENDA Monday, December 4, 2023 On YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=Mcj3y7afssQ

9:00 am to 4:35 pm

Attendees: Mr. Stephen Kinsella, Chair, Government Appointee

Ms. Derick Summers, RO, Vice Chair, Elected Member

Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Government Appointee

Ms. Peggy Judge, Public Member

Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh, RO, Elected Member

Ms. Alicia Munian, Government Appointee
Ms. Tonya Nahmabin, RO, Elected Member
Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member
Mr. Rob Vezina, RO, Elected Member

Mr. Henry Wiersema, Government Appointee

Mr. Paul Wilk, Government Appointee

Regrets: Ms. Elsa Lee, RO, Elected Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEO

Ms. Amy Stein, Acting Deputy Registrar and General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist

Guests: Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
11:00 – 11:10 10 minutes	3.0 Introduction 3.1 Introductions, Announcements and Land Acknowledgement 3.2 Conflict of Interest Declaration 3.3 Adoption of Agenda	Motion to adopt the agenda	Stephen Kinsella, Chair
11:10 –11:15 5 minutes	4.0 Minutes 4.1 October 2, 2023 (*)	Motion to approve the minutes	Stephen Kinsella, Chair
11:15 –11:20 5 minutes	5.0 Appointment of Appointed Members	Motion	Stephen Kinsella, Chair
11:20–12:05 45 minutes	6.0 Executive Elections (*) – Executive Committee Elections Procedure and Expressions of Interest	Motion	Sarah Butson, Meeting Facilitator



Time	Item	Deliverable	Owner
	 6.1 Review Election Procedure 6.2 Election of Chair 6.3 Election of Vice-Chair 6.4 Election of Three Remaining Executive Members 6.5 Appointment of the 2024 Executive Committee 		
12:05–12:15 10 minutes	7.0 Election of the NEC Representative (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
12:15–12:25 10 minutes	8.0 Appointment of the Registrar's Review Subcommittee (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
12:25 - 1:40 75 minutes	Lunch		
1:40 - 1:50 10 minutes	9.0 Divesting Exams	Information & Discussion	Fazal Khan, Registrar and CEO
1:50 – 2:20 30 minutes	10.0 Financial Reports 10.1 Year-to-date Financial Variance Report (*) 10.2 2024 Draft Budget (*) 10.3 Appointment of the Auditor (*)	Motion	Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist
2:20 – 2:35 15 minutes	11.0 Approval of the Committee Slate (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
2:35 – 2:50 15 minutes	Break		
2:50 – 3:20 30 minutes	12.0 Governance Policy Updates 12.1 Quarterly Policies for Content Review 3-08, 4- 01, and 4-20 12.2 Board Effectiveness Self-Evaluation Self Evaluation policy 12.3 Investment Policy	Motion	Desiree Petralito, Chair of Governance
3:20 – 3:35 15 minutes	13.0 Review of 2023 Strategic Work Plan (*)	Motion	Amy Stein, Deputy Registrar
3:35 - 3:45 10 minutes	14.0 Strategic Work Plan 2024 Review and Development (*)	Monitoring	Amy Stein, Deputy Registrar
3:45 –4:15 30 minutes	15.0 Registration policies 15.1 Content Review (*) 15.2 Contact Lens Mentor Policy (*)	Motion	Rob Vezina, Chair, Registration
4:15–4:20 5 minutes	16.0 2024 Board Meeting Dates (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair



Time	Item	Deliverable	Owner
4:20 - 4:30 10 minutes	17.0 2023 Board Self Evaluations (*)	Information and Discussion	Stephen Kinsella, Chair
4:30 – 4:35 5 minutes	18.0 Recess until the following day	Motion	Stephen Kinsella, Chair



BOARD MEETING AGENDA Tuesday, December 5, 2023 On YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=psN2h295lvU

10:25 am to 2:40 pm

Attendees: Mr. Stephen Kinsella, Chair, Government Appointee

Mr. Derick Summers, RO, Vice Chair, Elected Member

Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Government Appointee

Ms. Peggy Judge, Public Member Ms. Elsa Lee, RO, Elected Member

Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh, RO, Elected Member

Ms. Alicia Munian, Government Appointee Ms. Tonya Nahmabin, RO, Elected Member Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member

Mr. Henry Wiersema, Government Appointee

Mr. Paul Wilk, Government Appointee

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEO

Ms. Amy Stein, Acting Deputy Registrar and General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist

Guests: Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
10:25 – 10:30 5 minutes	19.0 Welcome Back 19.1 Opening remarks	Information and Discussion	Stephen Kinsella, Chair
10:30 – 11:05 35 minutes	20.0 Monitoring Reports 20.1 Reserves Policy Monitoring Report Fizza 20.2 Investment Policy Monitoring Report 20.2 Technology and Cybersecurity Policy	Monitoring	Fazal Khan, Registrar and CEO
11:05 –11:20 15 minutes	Break		
11:20–11:30 10 minutes	21.0 Board Policy Development Monitoring Report	Monitoring	Alicia Munian, Board Member
11:30–11:40 10 minutes	22.0 Assignment of Board Monitoring Reports for 2024	Monitoring	Stephen Kinsella, Board Chair



Time	Item	Deliverable	Owner
11:40 - 11:55 15 minutes	23.0 Accreditation Policy	Motion	Tonya, Nahmabin, Chair, Quality Assurance
11:55 –12:10 15 minutes	24.0 Registrant Fees	Motion	Amy Stein, Deputy Registrar
12:10 – 1:10	Lunch		
1:10 –1:30 20 minutes	25.0 Presentation by Lisa Bannerman on BC Regulatory Amalgamation update	Information and Discussion	Lisa Bannerman
1:30 –1:45 15 minutes	26.0 Presentation of Leger Survey Results	Information and Discussion	Amy Stein, Deputy Registrar
1:45 -2:15 30 minutes	27.0 NACOR Board Governance	Information and Discussion	Fazal Khan, Registrar and CEO
2:15 –2:25 10 minutes	28.0 Reports 28.1 Registrar's Report (*) 28.2 NACOR Report (*) 28.3 Examinations Report (*) 28.4 Committee Reports (*) 28.5 Communications Reports (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
2:25–2:40 15 minutes	29.0 Board and Appointed Member Recognition		Fazal Khan, Registrar and CEO
2:40	30.0 Adjournment	Motion	Stephen Kinsella, Chair