

BOARD MEETING AGENDA Monday, October 2, 2023 On Zoom 9:30 am to 2:40 pm

| Attendees: | Mr. Stephen Kinsella, Chair, Public Member |
|------------|--|
| Attenuees: | |
| | Mr. Derick Summers, RO, Vice-Chair, Elected Member |
| | Ms. Diana Bristow, Public Member |
| | Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member |
| | Mr. Omar Farouk, Public Member |
| | Ms. Peggy Judge, Public Member |
| | Ms. Elsa Lee, RO, Elected Member |
| | Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member |
| | Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member |
| | Ms. Tonya Nahmabin, RO, Elected Member |
| | Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member |
| | Mr. Henry Wiersema, Public Member |
| | Mr. Paul Wilk, Public Member |
| | |

Regrets:

Administration:Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEOMs. Amy Stein, Deputy Registrar and General CounselMs. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive OfficeMs. Fizza Asad, Human Resources and Accounting SpecialistMs. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

| Time | Item | Deliverable | Owner |
|-----------------------------|--|-------------------------------|--|
| 9:30 – 9:45 15 minutes | Pre meeting tech check | | |
| 9:45 – 10:00 15 minutes | 1.0 Introduction 1.1 Introductions and Announcements and Land acknowledgement 1.2 Conflict of Interest Declaration 1.3 Adoption of Agenda | Motion to adopt the agenda | Stephen Kinsella, Chair |
| 10:00 – 10:05 5 minutes | 2.0 Minutes 1.1 June 5, 2023 (*) 1.1 July 11, 2023 (*) | Motion to approve the minutes | Stephen Kinsella, Chair |
| 10:05 – 10:20 15 minutes | 3.0 Financial Reports 4.1 Review of Financial Variance Report (*) | Motion | Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist |



| Time | Item | Deliverable | Owner |
|-----------------------------|---|----------------------------|--|
| 10:20 – 10:35 15 minutes | Break | | |
| 10:35 – 10:55 20 minutes | 4.0 Board Governance Policy Review and Updates 4.1 Posting of Board Materials Policy (*) 4.2 Executive Election process (*) | Motion | Diana Bristow, Chair, Governance Committee |
| 10:55– 11:05 10 minutes | 5.0 Role of the Board Officers Policy | Motion | Elsa Lee, RO, Board Member |
| 11:05 –11:30 25 minutes | 6.0 Monitoring Reports 6.1 Communication and Support to the Board Strategic Outcomes Policy Report (*) 6.2 Strategic Outcomes Policy Report (*) | Motion | Fazal Khan, Registrar and CEO |
| 11:30–11:50 20 minutes | 6.2 a Counsel Presentation | Information and Discussion | Counsel |
| 11:50 – 12:05 15 minutes | 6.2b Conduct Department Presentation | Information and Discussion | Raj Bhatti and Maria Bigos, Conduct Department |
| 12:05 – 1:05 | Lunch | | |
| 1:05 – 1:20 15 minutes | 7.0 Registration Policies7.1 Reinstatement Policy7.2 Language Proficiency Policy | Motion | Rob Vezina, Chair, Registration |
| 1:20 – 1:35 15 minutes | 8.0 COVID Guidelines (*) | Motion | Dennis O'Hagan, Chair of Clinical Practice |
| 1:35 – 1:55 20 minutes | 9.0 Refraction Standard | Motion | Dennis O'Hagan, Chair of Clinical Practice |
| 1:55 – 2:05 10 minutes | 10.00 Committee Appointments | Motion | Amy Stein, Deputy Registrar |
| 2:05 -2:20 15 minutes | 11.0 Department Spotlight – Professional Practice | Motion | Professional Practice |
| 2:20– 2:40 20 minutes | 12.0 Reports 12.1 Registrar's Report (*)12.2 Examinations Report (*)12.3 Committee Reports (*)12.4 Communications Reports (*) | Motion | Stephen Kinsella, Chair |
| 2:40 | 13.0 Adjournment | Motion | Stephen Kinsella, Chair |