

## COUNCIL AGENDA Wednesday February 26, 2020 COO Boardroom 9:30 am to 4:00 pm

Attendees: Mr. Bryan Todd, RO, President, Elected Member

Mr. Stephen Kinsella, Vice President, Public Member

Ms. Diana Bristow, Public Member

Ms. Jacalyn Cop-Rasmussen, Public Member

Mr. Omar Farouk, Public Member

Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member Ms. Ingrid Koenig, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member

Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member

Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Edward Viveiros RO, Elected Member

Mr. Jack Zwicker, Public Member

Administration: Mr. Fazal Khan RO, Registrar

Ms. Melanie Woodbeck, Deputy Registrar

Ms. Amy Stein, General Counsel

Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office

Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

**Overall Meeting** 

Purpose: To review reports and make decisions as required.

| Time                       | Item   | Deliverable                   | Owner                                 |
|----------------------------|--|-------------------------------|---------------------------------------|
| 9:30 – 9:35<br>5 minutes   | 1.0 Introduction 1.1 Introductions and Announcements 1.2 Conflict of Interest Declaration 1.3 Adoption of the Agenda | Motion to adopt the agenda    | Bryan Todd, Chair                     |
| 9:35 – 9:45<br>10 minutes  | 2.0 Status of 2019 Council Self Evaluation<br>Workplan   | Information and Discussion    | Melanie Woodbeck,<br>Deputy Registrar |
| 9:45 – 10:15<br>30 minutes | 3.0 In Camera Session  |                               |                                       |
| 10:15 –10:20<br>5 minutes  | <b>4.0 Minutes</b> 5.1 December 2, and 3, 2019 (*)   | Motion to approve the minutes | Bryan Todd, Chair                     |
| 10:20 –10:30<br>10 minutes | 5.0 Committee Meeting Guidelines and Quorum  | Motion                        | Fazal Khan,<br>Registrar, CEO         |



| Time                      | Item  | Deliverable | Owner   |
|---------------------------|---|-------------|---|
| 10:30–10:45<br>15 minutes | Break   |             |   |
| 10:45-11:00<br>15 minutes | 6.0 By-Law Amendment Removing Gender from the Public Register (*)   | Motion      | Derick Summers,<br>Chair of Registration                    |
| 11:00–11:15<br>15 minutes | 7.0 Quality Assurance Policy Manual (*)   | Motion      | Derick Summers,<br>Chair of QA                              |
| 11:15–11:40<br>25 minutes | 8.0 By-Law: QA Requirements for Elected and Appointed Members   | Motion      | Bryan Todd, Chair   |
| 11:40–12:15<br>35 minutes | 9.0 Executive Elections Process (*) 9.1 Executive Elections Expression of Interest 9.2 Eligibility Criteria for the Executive Committee and President and Vice-President Roles  | Motion      | Bryan Todd, Chair   |
| 12:15 –1:30<br>75 minutes | Lunch   |             |   |
| 1:30–1:40<br>10 minutes   | 10.0 Monitoring Reports 10.1 Strategic Outcomes Policy Report   | Monitoring  | Fazal Khan,<br>Registrar, CEO                               |
| 1:40–1:50<br>10 minutes   | 11.0 2020 Financial Reports 11.1 Financial Variance Report (*)  | Motion      | Melanie Woodbeck,<br>Deputy Registrar                       |
| 1:50–2:00<br>10 minutes   | 12.0 Governance Manual Changes 12.1 Role of the Committee Chairperson (4-30) (*)  | Motion      | Stephen Kinsella,<br>Vice-Chair,<br>Governance<br>Committee |
| 2:00–3:00<br>60 minutes   | 13.0 Governance Policy Changes 13.1 Amendment to Bylaw Articles 6 and 7, 12 and Schedule D 13.2 Amendment to the role of Council Officers Policy No 4-15 13.3 Review stakeholder feedback re: proposed changes to article 1, article 6.3 and article 12.2 (*) | Motion      | Stephen Kinsella,<br>Vice-Chair,<br>Governance<br>Committee |
| 3:00–3:15<br>15 minutes   | Break   |             |   |
| 3:15–3:25<br>10 minutes   | 14.0 Public Members Orientation   | Motion      | Bryan Todd, Chair   |
| 3:25–3:40<br>15 minutes   | 15.0 Honoraria Policy Update  | Motion      | Melanie Woodbeck,<br>Deputy Registrar                       |



| Time                    | Item  | Deliverable | Owner                         |
|-------------------------|---|-------------|-------------------------------|
| 3:40–3:50<br>10 minutes | 16.0 Reports 16.1 Registrar's Report (*) 16.2 Examinations Report (*) 16.3 Committee Reports (*) 16.4 Committee Annual Report 16.5 Communications Reports (*) | Motion      | Bryan Todd, Chair             |
| 3:50–4:00<br>10 minutes | 17.0 Council Meeting Dates (*)  | Motion      | Fazal Khan,<br>Registrar, CEO |
| 4:00                    | 18.0 Adjournment  | Motion      | Meeting Facilitator           |