

BOARD MEETING AGENDA Monday, June 2, 2025 9:30 am to 3:45 pm

Attendees:	Mr. Derick Summers, RO, Chair, Elected Member
	Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member
	Mr. Omar Farouk, Public Member
	Mr. Paul Imola, RO, Elected Member
	Ms. Peggy Judge, Public Member
	Mr. Stephen Kinsella, Public Member
	Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member
	Ms. Alicia Munian, Public Member
	Ms. Tonya Nahmabin, RO, Elected Member
	Mr. Carlos Pacheco, RO, Elected Member
	Ms. Grazyna Sepczynska, RO, Elected Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar
	Ms. Amy Stein, Deputy Registrar and General Counsel

- Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office
- Ms. Blessing Adebimpe, Staff Accountant
- Ms. Karen Elkin, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30- 9:45	Pre-meeting Tech Check		
9:45 -9:55 10 minutes	 1.0 Introduction 1.1 Introductions and Announcements and Land Acknowledgement 1.2 Conflict of Interest Declaration 1.3 Adoption of Agenda 	Motion to adopt the agenda	Derick Summers, Chair
9:55 – 10:00 5 minutes	2.0 Minutes 2.1 March 3 and 4, 2025 (*)	Motion to approve the minutes	Derick Summers, Chair
10:00 – 10:20 20 minutes	3.0 Financial Reports 3.1 Financial Variance Report to May 31, 2025	Motion	Blessing Adebimpe, Staff Accountant
10:20 – 10:45 25 minutes	3.2 Audit Report Presentation	Motion	Malcolm Vaz and Sukhanpreet Dhanotta, Grewal Guyatt
10:45 – 11:00 15 minutes	Break		



Time	Item	Deliverable	Owner
11:00 – 11:20 20 minutes	4.0 Registration Policies 4.1 Proposed by-law changes Re: Legacy Retired Optician Policy	Motion	Amy Stein, Deputy Registrar
11:20 – 11:30 10 minutes	 5.0 Board Policy Review and Updates (*) 5.1 Quality Assurance Committee Terms of Reference Policy 5.2 Clinical Practice Committee Terms of Reference Policy 5.3 Intellectual Property Policy 	Motion	Elliot Borins, Chair, Governance
11:30 – 11:40 10 minutes	6.0 Approval of the 2025 Board Action Plan	Motion	Elliot Borins, Chair, Governance
11:40 – 11:50 10 minutes	7.0 Reassess 2025 Board Workplan	Motion	Amy Stein, Deputy Registrar
11:50 – 1:20 90 minutes	Lunch		
1:20 – 1:50 30 minutes	8.0 External Board Effectiveness Evaluation	Information and Discussion	Deanna Williams, Dundee Consulting
1:50 - 2:05 15 minutes	9.0 Board Annual Strategic Workplan/Policy	Monitoring	Paul Imola, Board Member
2:05 -2:35 30 minutes	 10.0 Monitoring Reports 10.1 Financial Condition (*) 10.2 Investment Policy (*) 10.3 Emergency Registrar, CEO Succession 	Monitoring	Fazal Khan, Registrar, CEO
2:35 – 2:50 15 minutes	Break		
2:50 – 3:05 15 minutes	11.0 Department Spotlight – Policy and Governance	Information and Discussion	Sarah Scott, Director, Policy and Governance
3:05 – 3:35 30 minutes	 12.0 Reports 12.1 Registrar's Report (*) 12.2 NACOR Report (*) 12.3 Committee Reports (*) 12.4 Communications Reports (*) 		Derick Summers, Chair
3:35 – 3:45 10 minutes	13.0 Adjournment	Motion	Derick Summers, Chair