

BOARD MEETING AGENDA Monday, February 28, 2022 COO Boardroom 11:00 am to 4:15 pm

Attendees:	 Mr. Stephen Kinsella, Chair, Public Member Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Vice-Chair, Elected Member Ms. Diana Bristow, Public Member Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Public Member Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member Ms. Peggy Judge, Public Member Ms. Elsa Lee, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Derick Summers, RO, Elected Member Mr. Henry Wiersema, Public Member Mr. Paul Wilk, Public Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEO

Administration:Mr. Fazal Khan RO, Registrar and CEO
Ms. Amy Stein, Deputy Registrar and General Counsel
Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office
Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist
Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
11:00 – 12:30 90 minutes	1.0 In Camera Session		
12:30 - 1:30	Lunch		
1:30- 4:15 165 minutes	Strategic Planning Session	Strategic Planning	



BOARD MEETING AGENDA Tuesday, March 1, 2022 9:30 am to 3:05 pm

Attendees:	Mr. Stephen Kinsella, Chair, Public Member Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Vice Chair, Elected Member Ms. Diana Bristow, Public Member Mr. Kevin Cloutier, RO, Elected Member Mr. Omar Farouk, Public Member Ms. Amber Fournier, RO, Elected Member Ms. Peggy Judge, Public Member Ms. Elsa Lee, RO, Elected Member Mr. Samir Modhera, RO, Elected Member Ms. Neda Mohammadzadeh RO, Elected Member Ms. Dorina Reiz, RO, Elected Member Mr. Mike Smart, RO, Elected Member Mr. Derick Summers, RO, Elected Member Mr. Henry Wiersema, Public Member Mr. Paul Wilk, Public Member
Administration:	Mr. Fazal Khan RO, Registrar Ms. Amy Stein, Acting Deputy Registrar and General Counsel Ms. Carolyn Robertson, Manager, Communications and Executive Office Ms. Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist Ms. Sarah Butson, Meeting Facilitator

Overall Meeting

Purpose: To review reports and make decisions as required.

Time	Item	Deliverable	Owner
9:30 – 9:45 15 minutes	Pre meeting tech check		
9:45 – 9:50	 1.0 Introduction 1.1 Introductions and Announcements and	Motion to adopt	Stephen Kinsella,
5 minutes	Land acknowledgement 1.2 Conflict of Interest Declaration 1.3 Adoption of Agenda	the agenda	Chair
9:50 – 9:55	2.0 Minutes	Motion to approve the minutes	Stephen Kinsella,
5 minutes	2.1 December 6, 2021 (*)		Chair
9:55 – 10:15 20 minutes	 3.0 Financial Reports and Financial Report Training 3.1 Training on Reading Variance Reports 3.2 Review of Financial Variance report 	Motion	Fizza Asad, Human Resources and Accounting Specialist
10:15 – 10:20	4.0 College Performance Measurement	Information and discussion	Amy Stein, Deputy
5 minutes	Framework (*)		Registrar



Time	Item	Deliverable	Owner
10:20 – 11:15 55 minutes	5.0 Presentation 5.1 Governance Reform	Information and Discussion	Deanna Williams, Dundee Consulting
11:15–11:30 15 minutes	Break		
11:30 –12:00 30 minutes	 6.0 Board Policy Review and Updates 6.1 – 6.2 Unity of Control Policy (*) 6.3 Vendor Relations and Procurement Management Policy (*) 6.4 Communications and Support to the Board Policy (*) 	Motion	Gord White, Chair, Governance
12:00 –12:35 35 minutes	 7.0 2022 Elections Process (By-Law updates) 7.1 Amendment to Appointment and Election Eligibility Criteria (*) 7.2 Enhancements to Election Process (*) 7.3 Proposed new Screening Committee (*) 	Motion	Gord White, Chair, Governance
12:35 –12:45 10 minutes	8.0 Approval of the 2022 Pre-Election Training Module (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
12:45 –1:45	Lunch		
1:45–2:15 30 minutes	 9.0 Monitoring Reports 9.1 Strategic Outcomes Policy Report (*) 9.2 Financial Planning and Budgeting (*) 9.3 Emergency Registrar, CEO Succession (*) 9.4 General Operational Constraint (*) 	Motion	Fazal Khan, Registrar and CEO
2:15– 2:30 15 minutes	10.0 Delegation to the Registrar Monitoring Report (*)	Motion	Peggy Judge, Board Member
2:30 -2:45 15 minutes	11.0 Status of the 2021 Board Self Evaluation Action Plan	Information and Discussion	Amy Stein, Deputy Registrar
2:45 - 3:05 20 minutes	12.0 Reports 12.1 Registrar's Report (*) 12.2 Examinations Report (*) 12.3 Committee Reports (*) 12.4 Committee Annual Reports 12.5 Communications Reports (*)	Motion	Stephen Kinsella, Chair
3:05	13.0 Adjournment	Motion	Stephen Kinsella, Chair